Pekka Iiskonmäki

Kesä kaikilla. Onni yksillä. Osa 2.

 

Toimittaja Rytkösen veljen ynseä vaimo sanoi koppavasti: ''Jo riittää ilmaishotelli ja pitopalvelu.'' Rytköstä nauratti. Tragikoomista. Sentään sukulaisia.

Syönyt ja juonut talon tyhjäksi? Pikkusieluja. Kerran vuodessa käyn tervehtimässä. Haukkumiset saa palkakseen.

Veli laittoi muovikassiin evästä ja olutta. Kellarissa alkoikin kaikumaan.

Heinolan lintutarha on linja-autoaseman vieressä. Jossain pitäisi ilta viettää. Veljen kolikkokupin hätävippi kilisi taskussa. Onneksi ei ole markka-aika.

Ilman retkeilyvarusteita tuli kulkumiehen vilu. Tulipa muutama kirosana. Kuin Litjan Antti jäniselokuvassa. Minua ympäröi linnut ja kylmyys.

Punainen tulee kirkon viereen yhdeltä yöllä.  Sillä Kuopioon alle kympillä.

Punainen tuli. Matka meni tokkurassa. Ei ollut hikisen peikkoyön vuoro. Ennen viittä kömpi  Rytkönen bussista. Raikas aamuilma. 

Verkkainen kävely satamaan. Rytkönen katseli Kallavettä ja laivoja. Kuopio on kaunis kaupunki.

Tuima katse näyteikkunasta.  Habitus OK.  Haapaniemenkatu. Rytkönen marssi päättäväisesti hotelli Atlaksen ovesta sisään. Aamiaisen aika. 

Hyvät huomenet. Ikkunapöytä. Rytkönen nautti pöydän antimista. Tarjoilija sai kehut kahvista.

Suunta Kauppahalliin. Saldo ilmaisesta aamiaisesta huolimatta vain 14 euroa. Sijoitan viiniin.

Vetävät askeleet veivät Linja-autoasemalle. Bussissa luki Iisalmi - Kajaani.  Pahin kankkunen oli jo hellittämässä. Ennen Siilinjärveä tuli rahastaja. Rytkönen kaivoi rahapussiaan povitaskusta rauhallisesti. 

Toimittajan pressikasvot eivät värähtänee. Hän valehteli rahastajalle. ''Lompsa on varastettu Kuopiossa.'' Rytkösen teatteri kohtalostaan suuressa kaupungissa meni täydestä. Puhelin lähti myös. Kesälomapalkka oli lompsassa.

Rahastaja lupasi kyydin  Iisalmeen. Matka hoituu pankkisiirrolla. Iisalmi on Olvin pääkaupunki. Rytköselle tuttu paikka. Suuta jo kuivasikin.

Rytkönen otti simkortin. Nollasi puhelimen. Myi sen Putkolan kulmalla kolmellakympillä jollekin juipille. Hätä keinot keksii. 

Rytkönen marssi poliisilaitokselle. Teki rikosilmoituksen. Posa ja kännykkä varastettiin. Siitä sai dokumentin. Hänestä oli tullut rikoksen uhri. Pari huurteista Olutmestarin terassilla piristivät. Itsetunto nousi.

Toimittaja Rytkösellä oli suunnitelma. Suunta hotelli Koljonvirtaan ja kysyi portierilta johtajaa.

Jatkuu myöhemmin kesällä...............................

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

LOL, mistä tuli mieleen ilmainen hotelliaamiainen? Niitä nääs olisi, menin kerran aamujunalla Turkuun ja Hamburger Börsiin, jossa piti huomauttaa tarjoilijalle etten yöpynyt siellä kun ei tullut kräväämään maksua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On tullut pari kertaa syötyä hotelliaamiaisia seisovasta pöydästä "edullisesti" kun ei kukaan ole kysynyt mitään eikä laskuakaan ole kaivattu.
Yhden kerran Norjassa ja yhden kerran Helsingissä.

Mutta mainittakoon, että ne tapahtuivat jo ennen Vapaavuoren tunnettuja rötöksiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vähän kyseenalaista sopisiko tuohon että fiksut pärjää aina:)

Tosin opiskeluaikana sattui yhtä ja toista, kerran pojat toivat jonkun ravintelin ulkopuolelta hervottoman suuren kukkaruukunkin täynnä pelakuita.

Pekka Iiskonmaki

Älä Seija aliarvio toimittajia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hiljakkoin kerrottiin miehestä, joka päivittäin syö ravintoloissa maksamatta. Ilmeisesti on kovin helppoakin päästä ilmaisille aterioille. En ole kokeillut, mutta ei eilenkään kukaan tullut rahoja pyytämään, vaikka oli pöytiin tarjoilu. Kaverit olis joutunut ehkä maksamaan ellen olisi itse maksua hoitanut tai ehkä ei olisi edes huomattu yhden katoamista pöydästä. Miten pitävätkään silmällä?

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Minä taidan tietää tuon Rytkösen :D ... tai sitten on hänellä kaksoisolentoja ... on nähty täälläkin päin. Vaan ei se ainakaan tyhmä ole.

Pekka Iiskonmaki

#6
Rytkösellä on varmasti ns. ''kaksoisolentoja'' eikä hän tosiaan ole tyhmä.

Puheenaiheeseen liittyvää